Skoniu panašus į tradicinį
humusą, tačiau yra šiek tiek saldesnis, nes batatai yra gana saldūs, ypač kepti
orkaitėje. Kam per švelnu – barsto pipirus J.
Batatus valgo virtus,
keptus, iš jų daro įdarus pyragams, saldžius patiekalus. Iš batatų daro
miltus, kurių įmaišo į miltus duonai, krakmolą, sirupą, cukrų, varo etanolį.
Patiekalui reikės:
apie 600 g saldžiųjų bulvių,
150 g avinžirnių,
3 skiltelių česnako,
4 – 5 šaukštų sezamų sėklų
pastos Tahini,
1 šaukštelio malto kumino,
1 citrinos sulčių,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
šlakelio vandens,
žiupsnelio maltų juodųjų
pipirų,
žiupsnelio čili pipiro drožlių,
žiupsnelio druskos.
Avinžirnius pamerkiame iš
vakaro, tuomet jų virimas truks labai trumpai.
Plautas saldžiąsias bulves įvyniojame
į foliją ir iškepame orkaitėje. Galima ir išvirti, bet keptų skonis kur kas
geresnis.
Virtus avinžirnius, keptų
bulvių minkštimą, česnako skilteles, sezamų pastą, prieskonius ir citrinų
sultis sumalame iki vientisos masės. Jeigu užtepas per tirštas pilame šlakelį
vandens.
Užtepą pašlakstome aliejumi ir
tepam ant baltos duonos riekelės.
Skanaus ir ne tik saldu!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą