Dar vienas puikus žuvies pirštelių receptas. Tik šį kartą
kepti orkaitėje, vadinasi, dar ir sveikesni J.
Žuvies piršteliai pradėti gaminti
maždaug 1929 m., išradus greituosius šaldiklius ir siekiant žuvį pateikti kitaip bei padidinti jos
pardavimus. Dažniausiai
gaminami iš baltos žuvies apvoliojant džiūvėsėliuose.
Piršteliams reikės:
apie 300 – 400 g starkio filė be odos,
1 kiaušinio,
3 – 4 šaukštų smulkių kokoso drožlių,
3 – 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
3 – 4 šaukštų miltų,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
šlakelio aliejaus.
Starkį supjaustome juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais
ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
Kokoso drožles sumaišome su džiūvėsėliais.
Lengvai išplakame kiaušinį.
Žuvies juostelę apvoliojame miltuose, tuomet merkiam į
kiaušinio plakinį ir vėl apvoliojam kokoso drožlių ir džiūvėsėlių mišinyje.
Kepimo indo dugną lengvai patepame aliejumi ir suguldome
žuvies juosteles. Kepame apie 30 min. 180 °C įkaitintoje
orkaitėje.
Labai vykęs padažiukas prie šių pirštelių: krienai,
grietinė, citrinos sultys, pipirai, druska ir krapai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą