2012 m. birželio 20 d., trečiadienis

Sumuštinis su burokėliais ir avokadais


Šią savaitę nebejungiu beveik jokių kaistančių virtuvinių prietaisių: jokių kepimų ar virimų. Atrodo norisi atsivalgyti salotų, špinatų, braškių... Tik kartais nuo šaltibarščių likęs burokėlis ir galų gale sunokęs avokadas paįvairina vakarienę.

Neįtikėtina, bet Havajai kažkada vadinosi Sumuštinio salomis, nes pasak interneto, kapitono Kuko ekspedicijas finansavo pirmasis jūrų laivyno lordas Sandwich’o Earlas, kurio garbei ir buvo pavadintos minėtos salos.

Sumuštiniui reikės:
baltos duonos,
tepamo ožkos sūrio,
virto burokėlio,
sunokusio avokado,
šlakelio citrinos sulčių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Tepam sūrį ant duonos, sudėliojam burokėlio ir avokado riekeles, pašlakstome citrinos sultimis, pabarstome pipirais ir druska.



Skanaus ir bandom spėti viską suvalgyti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą