2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Aštrios bulvių skiltelės


Tikrai mėgstame bulves ir patiekalus iš jų: nuo vaikystės sekmadienių, kuomet namuose buvo kepami bulviniai blynai ar gaminama košė, nuo bendrabučio vakarų, kuomet iš visų kambarių sklisdavo panašūs kvapai, nuo šiandien dienos, kuomet bulvių patiekalai sušildo ir pasotina.

Iš bulvių gumbų galima pagaminti virš 200 įvairių produktų: etilo spirito, fotojuostų, klijinių medžiagų, plastmasių, acetono, krakmolo, gliukozės ir kt. Bet svarbiausia bulvių paskirtis – maistui.

Skiltelėms reikės:
bulvių,
įvairių pipirų mišinio,
džiovinto raudonėlio,
druskos,
aliejaus.

Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Pašlakštome aliejumi ir išmaišome, kad vienodai pasidengtų. Barstome prieskoniais ir vėl išmaišome.

Beriam į plačią skardą ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 – 35 min.

Skanaujam su grietinės ir pomidorų salotomis.


Skanaus ir tegyvuoja bulvė!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą