2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Vištiena sluoksniuotoje tešloje


Savaitgalį laukiau švečių: vis dar švenčiam įvairias žiemos šventes :). Ir jeigu su užkandžiais nekilo jokių klausimų, tai su šiltu patiekalu sukau galvą ilgokai. Daug variantų atkrito, nes vis prisimindavau, kad kažkas iš svečių to bei šio nemėgsta ar yra alergiškas vienam ar kitam produktui. Ir nors buvo vienas svečias, apie kurio „draugystę su vištiena“ pamiršau ir jam teko valgyti tik bulves su salotomis, tačiau kitiems viskas tiko ir patiko (na aš taip bandau spėti iš tiesioginių ir ne pasisakymų :)).

Ar gerą kelią svečiai keliavo?
Ar nesutiko vilko ant kelio?
Tai gerą kelią svečiai keliavo.
Tai nesutiko vilko ant kelio.
Ar gerą kelią svečiai keliavo?
Ar neišbarstė saldaus pyrago?
Tai gerą kelią svečiai keliavo.
Tai neišbarstė saldaus pyrago.
Ar gerą kelią svečiai keliavo ?
Ar neišlaistė žalio vynelio?
Tai gerą kelią svečiai keliavo.
Tai neišlaistė žalio vynelio?

Patiekalui reikės (kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus):
vištienos kulšelių,
prieskonių, kuriuos mėgstate,
sviesto,
grietinėlės,
svogūno,
džiovintų grybų,
ryžių miltų (arba kvietinių),
sluoksniuotos bemielės tešlos,
druskos.

Vištienos kulšeles įtriname prieskoniais, pabarstome druska ir paliekam kelioms valandoms (ar per naktį) šaltai.

Orkaitę įkaitinam iki 200 °C temperatūros. Marinuotas vištienos kulšelės suguldome į kepimo rankovę ir pašauname į orkaitę. Kepam apie 45 min. Traukiame iš orkaitės ir paliekam atvėsti.

Keptuvėje ištirpintame svieste pakepinam smulkintą svogūną. Pilam grietinėlę ir beriam iki miltų sutrintus džiovintus grybus. Kepame kelias minutes. Padruskiname. Padažą sutirštiname ryžių miltais. Nukeliam nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

Pasiruošiam tešlą. Kambario temperatūroje atšildome ir supjaustome kvadratėliais. Tešla turėtų būti pakankamai minkštą.

Ant tešlos kvadratėlio vidurio dedam šaukštelį padažo ir statom vištienos kulšelę. Tešlą užlenkiam ir gerai prispaudžiame, kad neatsilapotų :).


Šiltai „apvilktas“ kulšeles statom į kepimo skardą, kurią pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 30 – 40 min. iki tešla gražiai paruduos.

Prie vištienos tiko bulvių skiltelės ir salotos.


Skanaus ir visiems patiko!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą