2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

Džiovintų pomidorų ir alyvuogių užtepėlė


Puikiai įvertinta namiškių ir svečių! Produktų kiekius galima reguliuotis pagal šaldytuvo turinį, poreikius ir mėgstamus skonius, bet džiovinti pomidorai ir alyvuogės čia groja pirmaisiais smuikais :).

Turbūt dažniausiai užtepėlėmis mėgaujasi italai, ispanai ir prancūzai. Šalys, kurių pietūs ar vakarienė neįsivaizduojama be vyno taurės. Užtepėlės skiriasi savo skoniais, pvz., italai mėgsta, kad šiame užkandyje dominuotų alyvuogės, ispanams jau reikia citrinos rūgštelės, kaparėlių ir česnako, o prancūzai įmeta keletą ančiuvių.

Užtepėlei reikės (18 – 20 žmonių):
170 – 200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 – 3 skiltelių česnako,
2 – 3 šaukštelių marinuotų kaparėlių,
50 g graikinių riešutų,
1 šaukštelio džiovinto baziliko,
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
aliejaus, kuriame marinavosi pomidorai.

Viskas labai paprasta ir greita: produktus sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkinam. Aliejaus pilame iki norimos konsistencijos.

Skanu tepti ant pakepintos baltos duonos ar traškučio. Puikiai laikosi šaltai net kelias dienas.


Skanaus ir tiesiog puiku!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą