2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Kepti varškėčiai su cukinija


Užpuolė sloga :). Tenka dirbti namuose, nešti kolegoms tokios dovanos neturiu noro. Mane stebina kuomet su nosinaičių kalnu nesiskiriantys piliečiai vaikšto į darbą, kavines, jogos užsiėmimus...

Sloga yra dažniausias peršalimo simptomas. Jis pasireiškia 80% sergančiųjų peršalimu. Sloguoti pradedama, kai nosies gleivinėje apsigyvena rinovirusai. Ir nereikia manyti, kad sloga – tai tik paprastas nosies varvėjimas.

Varškėčiams reikės:
500 g varškės,
1 stiklinės miltų,
2 kiaušinių,
1 stiklinės stambiai tarkuotos cukinijos,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio cukraus,
ghee sviesto ar aliejaus kepimui.

Varškę ištriname su kiaušiniais. Beriam cukraus, druskos, miltus, cukiniją ir gerai išmaišome iki vientisos masės.

Į plačią lėkštę beriam kelis šaukštus miltų. Kabinam kaupiną šaukštą tešlos ir krečiam į miltus. Lengvai užkasame ir imame į rankas. Formuojam varškėtį. Tokiu būdu tešla nebus persotinta miltais ir varškėčiai bus minkšti ir purūs.

Kepam ghee svieste ar aliejuje po kelias minutes iš abiejų pusių.

O ką paskui reikia daryti – visi puikiai žinome :).


Skanaus ir neperšalkime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą