2012 m. sausio 18 d., trečiadienis

Perlinių kruopų sriuba su agurkais


Švenčių metu šiek tiek paišlaidavus, dabar daugelis prisimena senus gerus patiekalus. Sriuba puikiai tinka paspaudus šalčiui, nors koks čia šaltis -7 °C? Žiema šiemet šilta :).

Perlinės kruopos - kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Šią grūdinę kultūrą vertino senovės graikai, romėnai, žydai ir kitos tautos. Perlines kruopas skanu naudoti sriubose, guliašuose, nes jos ne tik suteikia patiekalams aromato, bet ir sutirština juos. Be to, tai puiki alternatyva ryžiams, bulvėms ar makaronams.

Sriubai reikės:
3 bulvių,
2 nedidelių morkų,
3 – 4 saujų perlinių kruopų,
1,5 – 2 l sultinio,
2 raugintų agurkų,
kuokštelio petražolių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Kubeliais pjaustytas bulves ir morkas metame į verdantį sultinį. Beriame kruopas, kurias galime prieš tai šiek tiek pamirkyti. Užverdame. Daržovėms ir kruopoms suminkštėjus suberiam pjaustytą raugintą agurką ir smulkintas petražoles. Pasūdome ir papipiriname :). Leidžiame kelias minutes pavirti.

Kas mėgsta, sriubą pasigardina šaukšteliu grietinės.


Skanaus ir prisiminkime kruopas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą