2012 m. sausio 17 d., antradienis

Karštas sumuštinis


Tarybiniais laikais kepdavome tokius karštus sumuštinius: batonas, daktariška dešra, olandiškas sūris ir pomidorų padažas. Skanu būdavo iki negalėjimo, ypač išsilydęs sūris :). Sužinojus, kas yra pica – toks karštas sumuštinis tapdavo jos jaunesniuoju broliu :).

Sumuštinis – greitai ir paprastai paruošiamas valgis, dažniausiai tik užkandis, bet gali tapti ir puikia kuklia vakariene, ypač jeigu šalia salotų indas. Sumuštinio pagrindas – duona, batonas ar bandelė. Kita gana svarbi detalė – aptepas (sviestas, majonezas ir t. t.).

Sumuštiniams reikės:
duonos – skaniausia tamsi itališka duona, prancūziškas batonas,
džiovintų pomidorų aliejuje,
avies sūrio su baltuoju pelėsiu,
šlakelio aliejaus,
žiupsnelio juodųjų maltų pipirų,
šakelės rozmarino.

Suraikome duoną, ją pašlakstome aliejumi, dedam pomidoro puselę, o ant viršaus sūrio riekelę. Pabarstome pipirais ir smulkintu rozmarinu. Pašauname į iki 150 °C įkaitintą orkaitę kelioms minutėms.

Mėgaujamės traškia duona ir sodriu pomidoro ir sūrio duetu.


Skanaus ir prisiminkime sumuštinius!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą