Nors ne pirmieji, nes tik
trečias kartas nemelavo J. Ir net tiksliai nežinau, kodėl nesigaudavo tinkama
tešla. Perskaičiau krūvas literatūros, komentarų, peržiūrėjau begales video
reportažų ir, kad nors viename būtų bent menkiausia užuomina, kodėl tešla gali
gautis per kieta. Visur rašoma apie skystą tešlą, o man viskas atvirkščiai.
Pakeičiau migdolų miltus, kiaušinių baltymų specialiai nesendinau ir kažkas
panašaus, į ragautus Paryžiuje, gavosi. Bandymus tęsim, nes iki tobulumo dar
toli J.
Paryžiaus "Laduree" skanėstų parduotuvėlė garsėja savo macarons jau
daugiau kaip 150 metų. Prancūzijoje šių gardėsių galima įsigyti net McDonald McCafés kavinėse,
kuriose puikuojasi reklama, lyginanti macarons su hamburgeriais (tikiuosi, kad
tik dėl formos…).
Macarons reikės:
3 kiaušinių baltymų,
210 g cukraus pudros,
125 g migdolų miltų,
30 g cukraus.
Kiaušinius laikom kambario
temperatūroje apie 8 – 10 val.
Cukraus pudrą sumaišome su
migdolų miltais ir viską permalame virtuviniu kombainu. Mišinį persijojame per
smulkų sietelį.
Kiaušinių baltymus išplakame
iki standžių putų. Plakant po šaukštelį suberiam cukrų.
Į baltymų masę beriam 1/3 miltų
ir pudros mišinio. Atsargiai išmaišome ir beriam likusią dalį. Vėl atsargiai
maišome iki vientisos masės, kuri turi pasidaryti panaši į lavą J.
Masę pilam į konditerinį
švirkštą ir plačiausiu antgaliu (arba be jo) ant kepimo popieriumi ištiestos
skardos formuojam 3 cm skersmens blynelius. Lengvai padaužome skardą, kad
blyneliai vienodžiau pasklistų ir nesiformuotų oro burbulai. Jeigu susidarė
viršūnėlės jas atsargiai išlyginam drėgnu peilio galu. Taip paruoštus macarons
paliekam kambario temperatūroje 1 val., kad apdžiūtų. Po 1 val. palietus
macarons paviršius yra gana sausas.
Pašauname į iki 150 °C įkaitintą
orkaitę 10 – 15 min. ir stebim, kaip formuojasi „kojytės“ J. Iškepusius ištraukiame ir pilnai atvėsiname skardoje.
Sutepam norimu kremu po du. Maniškiai
sutepti citrinų kremu. Laikome šaltai. Skaniausi kitą dieną.
Skanaus ir tobulėjam!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą