2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Starkis su migdolų plutele


Labai skanu šiltas, bet puikiai tinka ir šaltas, galima įsimesti į iškilų krepšį ar bulviasodį J. Patogu valgyti tiesiog paėmus į ranką.

Starkio žuviena balta, skani, neriebi, turi mažai smulkių kaulų. Žuvis mėgsta švarų, turtingą deguonimi vandenį.

Patiekalui reikės:
apie 300 – 400 g starkio filė be odos,
1 kiaušinio,
3 – 4 šaukštų migdolų miltų,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepimui.

Starkio filė supjaustome juostelėmis. Pabarstome pipirais ir druska ir paliekame kelioms valandoms.

Filė juosteles dedam į kiaušinio plakinį, paskui į migdolų miltus ir gerai apvoliojam. Kepam aliejuje.



Skanaus ir eime žvejoti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą