2012 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Kepti javainių batonėliai


Vis bandau atrasti minkštesnių naminių javainių receptą. Man tinka ir kietesni, bet va bėda su antru valgytoju, kuris iki negalėjimo saugo savo dantis (arba tingi kramtyti J).

Kietas gali būti ne tik fizinis kūnas, bet ir žmogaus charakteris. Kietu vadinamas ir šykštus, negabus ar negailestingas žmogus. Kietas yra vanduo ir miegas.

Javainiams reikės:
1 skardinės saldinto kondensuoto pieno,
1 stiklinės avižinių dribsnių,
½ stiklinės ryžių dribsnių,
½ stiklinės kokoso drožlių,
½ stiklinės sezamo sėklų,
½ stiklinės anakardžių riešutų,
1 saujos džiovintų abrikosų,
1 saujos džiovintų spanguolių.

Abrikosus susmulkinti ir sumaišyti su kitomis sausomis sudėtinėmis dalimis. Mišinį gerai išmaišyti. Supilti kondensuotą pieną ir maišyti, kol neliks sausų produktų.

Į kepimo popieriumi ištiestą skardą sukrėsti masę ir gerai suspausti.

Kepti apie 1 val. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Supjaustyti gerai atvėsusius. Laikyti vėsiai įsukus į maistinę plėvelę.


Skanaus ir būkim kieti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą