Gavau lauktuvių iš Ispanijos. Dešrą J. Lyg pas mus dešrų mažai, pamanėte. Bet ši dešrikė ne
šiaip mėsos gaminys – tikrų tikriausia – chorizo. Taip, mačiau jų ir Vilniaus
parduotuvėse, bet sudėtis keista buvo, tai pirkti nesusigundžiau.
Ispaniška chorizo dešra
gaminama iš kapotos kiaulienos ir paprikos miltelių. Gali būti valgomos
šviežios dešrelės arba rūkoma. Taip pat dedami rūkytos paprikos milteliai,
kurie suteikia puikų aromatą ir spalvą dešrą pakepinus.
Troškiniui reikės:
250 g avinžirnių,
150 g chorizo dešros,
2 morkų,
3 pomidorų,
2 skiltelių česnako,
2 lauro lapų,
apie ½ l vandens,
pundelio svogūno laiškų,
žiupsnelio rūkytos paprikos
miltelių,
žiupsnelio maltų juodųjų
pipirų,
šlakelio aliejaus.
Avinžirnius užmerkiame iš
vakaro, o kitą dieną išverdame.
Giliame puode įkaitinam aliejų,
beriam smulkintą česnaką. Lengvai apkepinam. Labai plonomis riekelėmis
supjaustome chorizo dešrą ir beriam į puodą. Dešra aliejų nudažo ir paskleidžia aromatą. Beriam pjaustytas morkas.
Nuo pomidorų pašalinam odelę ir
juos supjaustome. Beriam į puodą ir patroškinam.
Beriam avinžirnius. Pilam
vandenį. Paparstome pipirais ir paprikos milteliais, metam lauro lapus.
Troškinam ant vidutinės ugnies keletą minučių.
Baigus troškinti suberiam
smulkintus svogūno laiškus.
Skanaus ir laukiu dar lauktuvių!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą