2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Bananų duona


Daug bananų duonos. Labai daug. Pirma, kažkas sugalvojo, kad valgys daug bananų ir namuose vienu metu pradėjo nokti 27 vaisiai, o antra, šeštadienio išvykoje turėjo dalyvauti daugiau valgančiųjų. O tešla jau buvo paruošta. Tad teko pergalvoti ir perskirstyti pyragus. Svarbiausia visiems užteko J.

Bananai pjaunami žali, didžiulėmis kekėmis, vėliau išskaidomi į mažesnes kekes, pakuojami ir paruošiami transportavimui. Transportuojant palaikoma 13-14 °C nenutrūkstama ir nekintanti temperatūra, nustatomas drėgmės ir ventiliuojamo oro santykis, siekiant prailginti galiojimo laiką ir užkirsti kelią neplanuotam nokimo procesui. Po kelionės laivais ir žemės transportu bananai nokinami specialiose kamerose etileno dujų pagalba.

Duonai reikės (2 dideli kepiniai):
200 g sviesto,
350 g cukraus,
6 kiaušinių,
7 pernokusių bananų,
600 g miltų,
4 šaukštelių kepimo miltelių,
250 g šokolado lašelių,
200 g džiovintų spanguolių,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos.

Kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrumi ir kiaušiniais. Pilam vanilės ekstraktą ir beriam druskos.

Šakute gerai sutriname bananus ir krečiam juos į tešlą.

Beriam šokolado lašus ir spanguoles. Gerai išmaišome.

Atskirai sumaišome miltus su kepimo milteliais. Beriam juos į tešlą, kurią gerai išmaišome, kad neliktų sausų produktų. Tešla turėtų gautis grietinės tirštumo.

Tešlą krečiam į kepimo popieriumi ištiestą formą. Kepame apie 1 val. 180 °C įkaitintoje orkaitėje.



Skanaus ir kad visiems užtektų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą