Daug bananų duonos. Labai daug.
Pirma, kažkas sugalvojo, kad valgys daug bananų ir namuose vienu metu pradėjo
nokti 27 vaisiai, o antra, šeštadienio išvykoje turėjo dalyvauti daugiau
valgančiųjų. O tešla jau buvo paruošta. Tad teko pergalvoti ir perskirstyti
pyragus. Svarbiausia visiems užteko J.
Bananai pjaunami žali, didžiulėmis
kekėmis, vėliau išskaidomi į mažesnes kekes, pakuojami ir paruošiami
transportavimui. Transportuojant palaikoma 13-14 °C nenutrūkstama ir
nekintanti temperatūra, nustatomas drėgmės ir ventiliuojamo oro santykis,
siekiant prailginti galiojimo laiką ir užkirsti kelią neplanuotam nokimo
procesui. Po kelionės laivais ir žemės transportu bananai nokinami specialiose
kamerose etileno dujų pagalba.
Duonai reikės (2 dideli kepiniai):
200 g sviesto,
350 g cukraus,
6 kiaušinių,
7 pernokusių bananų,
600 g miltų,
4 šaukštelių kepimo miltelių,
250 g šokolado lašelių,
200 g džiovintų spanguolių,
šlakelio natūralios vanilės
ekstrakto,
žiupsnelio druskos.
Kambario temperatūros sviestą išsukam
su cukrumi ir kiaušiniais. Pilam vanilės ekstraktą ir beriam druskos.
Šakute gerai sutriname bananus
ir krečiam juos į tešlą.
Beriam šokolado lašus ir
spanguoles. Gerai išmaišome.
Atskirai sumaišome miltus su
kepimo milteliais. Beriam juos į tešlą, kurią gerai išmaišome, kad neliktų
sausų produktų. Tešla turėtų gautis grietinės tirštumo.
Tešlą krečiam į kepimo popieriumi
ištiestą formą. Kepame apie 1 val. 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus ir kad visiems užtektų!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą