2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Sluoksniuotas pyragas


Sluoksniuotas tai čia nieko gudraus, bet tie sluoksniai susidaro kepant. Tešla labai skysta gaunasi, net kepti baugu, o rezultatas – stebina. Užsienio forumuose šis pyragas vadinamas protingu J.


Dabar visi protingi: namas, šiltamis, telefonas, daržas ar net stiklas. Internete teigiama, kad protas - sugebėjimas mokytis ir išmokti, susivokti naujose situacijose, atskleisti reiškinių ryšius.

Pyragui reikės:
4 kiaušinių,
130 g cukraus,
130 g sviesto,
120 g miltų,
½ l pieno,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto.

Išplakame kiaušinių trynius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Pilam tirpintą ir atvėsintą sviestą. Beriam miltus. Plakant po truputėlį pilam pieną.

Atskirai išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai juos įmaišome į tešlą. Vėl plakame iki tešlą taps vientisa. Ji bus labai skysta.

Tešlą pilam į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pašauname į 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 1.20 val.

Iškeptą pyragą pjaustyti pavyks tik gerai atvėsinus J.



Skanaus ir proto!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą