Sluoksniuotas tai čia nieko
gudraus, bet tie sluoksniai susidaro kepant. Tešla labai skysta gaunasi, net
kepti baugu, o rezultatas – stebina. Užsienio forumuose šis pyragas vadinamas
protingu J.
Dabar visi protingi: namas,
šiltamis, telefonas, daržas ar net stiklas. Internete teigiama, kad protas -
sugebėjimas mokytis ir išmokti, susivokti naujose situacijose, atskleisti
reiškinių ryšius.
Pyragui reikės:
4 kiaušinių,
130 g cukraus,
130 g sviesto,
120 g miltų,
½ l pieno,
šlakelio natūralios vanilės
ekstrakto.
Išplakame kiaušinių trynius su
cukrumi ir vanilės ekstraktu. Pilam tirpintą ir atvėsintą sviestą. Beriam
miltus. Plakant po truputėlį pilam pieną.
Atskirai išplakame kiaušinių
baltymus ir atsargiai juos įmaišome į tešlą. Vėl plakame iki tešlą taps
vientisa. Ji bus labai skysta.
Tešlą pilam į kepimo popieriumi
ištiestą skardą ir pašauname į 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 1.20 val.
Iškeptą pyragą pjaustyti pavyks
tik gerai atvėsinus J.
Skanaus ir proto!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą