Puikiam savaitgaliui – puikūs vėlyvi pusryčiai. Ir
nors pavadinimas skamba prabangiai ir neaiškiai, patiekalas paprastas, nors su
pirmu blynu teko pavargti kol pavyko tinkamai užlankstyti J.
Bretanė – regionas Prancūzijos šiaurės vakaruose,
kurio pakrantes, kurios sudaro apie 3000 km, skalauja Atlanto vandenynas.
Turistai čia grožisi potvyniais ir atoslūgiais, po kurių ant pusės kilomentro
kranto vandenynas palieka daug dovanų ir vakarienę – austrių, krabų, dumblių.
Patiekalui reikės (7 blynams):
70 g grikinių miltų,
100 g kvietinių miltų,
2 kiaušinių,
230 ml pieno,
20 g sviesto,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos,
vandens,
vytinto ar rūkyto kumpio (įdarui),
kiaušinių (įdarui),
tarkuoto kieto sūrio (įdarui),
maltų juodųjų pipirų (įdarui),
druskos (įdarui),
krapų.
Lengvai šakute išplakame kiaušinius su žiupsneliu
druskos ir cukraus.
Sumaišome miltus ir po truputėlį beriam į kiaušinių
plakinį. Pilam pieną. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
Į tešlą pilam tirpintą ir šiek tiek atvėsintą
sviestą. Išmaišome ir paliekame tešlą pastovėti apie 1 val.
Po 1 val. į tešlą, kuri yra gana tiršta, pilam
vandens, iki gausim skystą, kaip paprastiems lietiniams.
Į įkaitintą keptuvę pilam tešlos. Kuomet blynas šiek
tiek apkeps ant blyno guldom ploną kumpio juostelę. Iš sūrio formuojam šulinį
ir į vidurį įmušam kiaušinį (čia mano išradimas, nes kitų atveju, kiaušinis
pabėgdavo į blyno šoną). Viską pabarstome druska ir pipirais. Atsargiai
užlankstome blyno kraštus link vidurio, paliekant tik „langelį“ kiaušiniui J. Uždengiame dangtį ir kepame kelias
minutes.
Pabarstome krapais ir lėtai mėgaujamės.
Skanaus ir puikus savaitgalis!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą