2012 m. birželio 9 d., šeštadienis

Saldžiųjų bulvių humusas


Skoniu panašus į tradicinį humusą, tačiau yra šiek tiek saldesnis, nes batatai yra gana saldūs, ypač kepti orkaitėje. Kam per švelnu – barsto pipirus J.

Batatus valgo virtus, keptus, iš jų daro įdarus pyragams, saldžius patiekalus. Iš batatų daro miltus, kurių įmaišo į miltus duonai, krakmolą, sirupą, cukrų, varo etanolį.

Patiekalui reikės:
apie 600 g saldžiųjų bulvių,
150 g avinžirnių,
3 skiltelių česnako,
4 – 5 šaukštų sezamų sėklų pastos Tahini,
1 šaukštelio malto kumino,
1 citrinos sulčių,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
šlakelio vandens,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio čili pipiro drožlių,
žiupsnelio druskos.

Avinžirnius pamerkiame iš vakaro, tuomet jų virimas truks labai trumpai.

Plautas saldžiąsias bulves įvyniojame į foliją ir iškepame orkaitėje. Galima ir išvirti, bet keptų skonis kur kas geresnis.

Virtus avinžirnius, keptų bulvių minkštimą, česnako skilteles, sezamų pastą, prieskonius ir citrinų sultis sumalame iki vientisos masės. Jeigu užtepas per tirštas pilame šlakelį vandens.

Užtepą pašlakstome aliejumi ir tepam ant baltos duonos riekelės.


Skanaus ir ne tik saldu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą