2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Cukinijų pyragėliai


Atostogos baigėsi. O lietuviškių daržovių sezonas tik įsibėgėjo. Reikia jomis mėgautis, kol turim šviežių, kvapnių ir ką tik iš lysvės.

Pasak interneto, 2009 metais Nacionaliniame augalų veislių sąraše ir ES daržovių rūšių veislių bendrajame kataloge įrašyta 28 daržovių veislės ir hibridai. Tai 8 pomidorų, 5 agurkų, 3 burokėlių, 2 morkų, 2 česnakų, 2 ridikėlių, 2 paprikų veislės, po vieną kopūstų, svogūnų, laiškinių česnakų, pupelių veislę. Lietuvoje sukurtos daržovių veislės yra labiau prisitaikiusios prie meteorologinių bei dirvožemio sąlygų. Jos pasižymi gera biochemine sudėtimi, derlingos.

Pyragėliams reikės (6 vnt.):
6 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 nedidelės cukinijos arba jos dalies,
2 – 3 pomidorų,
2 skiltelių česnako,
5 – 6 šaukštų tarkuoto kieto sūrio,
½ citrinos sulčių,
šalavijo šakelės,
baziliko šakelės,
žiupsnelio čili pipirų dribsnių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Cukinijas supjaustome plonimis riekelėmis, pabarstome druska, užspaudžiame citrinos sulčių ir paliekame pusvalandžiui marinuotis.

Tešlos lapelius atšildome ir guldome į kepimo skardą.

Nuspaudžiame cukinijas, nes marinuojantis jos išskiria daug vandens.

Ant tešlos lapelių sudėliojam cukinijų riekeles. Įterpiam po kelias riekeles pomidoro. Viršų pabarstome smulkintu česnaku, šalavijo ir baziliko lapeliais, pabarstome pipirais ir čili dribsniais. Dedame sūrio.

Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepam kol pyragėlių tešla gražiai išsisluoksniuoja, o sūris apkepa.

Skaniausia valgyti lauke sėdint po obelimi J.



Skanaus ir valgom lietuviškas daržoves!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą