2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Varškinės žvaigždutės su persikais


Gal tai tik paprastas varškės apkepas, kurį tikrai kepa kiekviena mama. Tik kita – skanesne forma J. O priedus galima rinktis pagal spintelės turinį ir valgytojų pageidavimus.


Žodynas teigia, kad galima sakyti ir „geidavimas“, „geidauti“, tačiau daugeliui tikrai maloniau skamba žodis „pageidavimas“. Ypač kai jį kas nors išpildo J.

Žvaigždutėms reikės (arba vienam dideliam apkepui):
1 kg varškės,
5 kiaušinių,
120 ml pieno,
200 g manų kruopų,
170 g cukraus,
100 g sviesto,
2 kietesnių persikų,
šlakelio natūralaus vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos,
gabaliuko sviesto,
2 – 3 šaukštų džiūvėsėlių.

Varškę pertriname per sietelį. Sudedame lengvai šakute plaktus kiaušinių trynius, pilam pieną ir atvėsintą tirpintą margariną, beriam kubeliais pjaustytus persikus, manų kruopas bei druską. Viską išmaišome.

Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki purios masės. Atsargiai įmaišome į varškės masę. Tešlą paliekame geram pusvalandžiui pailsėti.

Kepimo formeles ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Pašauname į 180 0C įkaitintą orkaitę 40 – 50 min., priklausomai nuo formelių dydžio.

Atvėsusios žvaigždutės puikiai išsiima iš formelių.



Skanaus ir geidaukime!

2 komentarai:

  1. kada tu ir suspeji visas sitas skanybes kepti.... Daugiau pas tave i bloga neisiu- net seile varveti pradejo!... :)

    AtsakytiPanaikinti