2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Jautienos troškinys


Kelionės yra gerai, labai gerai: nauji ir seni veidai, nematyti miestai, malonus nuovargis ir puikūs prisiminimai. Tačiau žiauriai gera grįžti į namus. Visomis prasmėmis.

Скатертью, скатертью дальний путь стелится,
И упирается прямо в небосклон
Каждому, каждому в лучшее верится,
Катится, катится голубой вагон.

Troškiniui reikės:
apie 1 kg jautienos kumpio,
4 – 5 morkų,
1 poro stiebo,
2 – 3 šaukštų miltų,
1 – 1,5 l sultinio,
½ l raudono vyno,
šlakelio aliejaus,
5 – 6 kvapiųjų pipirų žirnelių,
2 – 3 lauro lapų,
kelių šakelių šviežio čiobrelio,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Apvoliojam miltuose ir dedam į įkaitintą aliejų. Lengvai apkepame, tačiau mėsa vis dar turi likti žalia viduryje. Jeigu keptuvė nėra didelė, reiktų kepti per kelis kartus, kad kiekvienas gabaliukas laisvai gulėtų keptuvėje.

Apkeptą mėsą beriam į troškinimui skirtą indą. Ant viršaus sudedam stambiai pjaustytas morkas ir porą. Užberiam prieskoniais. Pilam sultinį ir vyną.

Indą pašauname į iki 180 – 190 °C įkaitintą orkaitę geroms 3 val. Troškinam iki skystis sutirštėja, o mėsa tampa labai minkšta.



Skanaus ir gera namuose!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą