2013 m. liepos 17 d., trečiadienis

Keptas varškės sūris


Viskas sukasi ratu: traukiam iš spintų mamų sukneles ir rankines, neriam servetėlės ir veriam karolius, atsisukam į lietuviškus produktus. Tokį sūrį kepdavo mama, tik su druska ir kmynais. O dabar ir aš prisiminiau. Ir labai tuo džiaugiuosi, nes pusę sulapnojau pati belaukdama svečio, o kita dalis dingo per kelias minutes.

Gyvenimas sukasi ratu. Viskas kartojasi: laimę keičia liūdesys, o šį laimė, juoką – ašaros, o jas išverkus – nušvinta rytas, dieną – naktis, vasarą – ruduo...

Keptas varškės sūris:
geros kokybės riebaus varškės sūrio,
šlakelio aliejaus,
skiltelės česnako,
mėgstamų prieskonių, žolelių,
druskos.

Aliejų sumaišome su prieskoniais, žolelėmis, smulkintu česnaku, druska. Šiuo mišiniu gerai įtriname sūrį ir įvilkus į maišelį paliekam vėsiai gerai valandai.

Marinuotą sūrį guldom ant kepimo skardos ir pašaunam į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 40 – 50 min.

Ragaujam ir šiltą, ir šaltą.


Skanaus ir sukasi ratu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą