2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Cukinijų ir morkų apkepukai


Sunkiausia, kad beveik visos sezoninės daržovės užpuola virtuves vienu metu. Tada jau tik laikykis ir jas rask kur laikyt. Gerai, kad bent jau viskas yra labai mėgstama ir suteikia puikias galimybes virtuviniams bandymams.

Cukinijos pavadinimas kilęs iš italų kalbos. „Zucchini“ žodžio „zucchino“ daugiskaita, o šis padarytas iš mažybinio „zucca“ – moliūgas. Tad cukinijos yra maži moliūgėliai J.

Apkepukams reikės (12 vnt.):
apie 1 kg cukinijos (su sėklomis ir žievele),
4 – 5 morkų,
1 – 2 skiltelių česnako,
50 – 70 g tarkuoto sūrio,
3 kiaušinių,
50 ml grietinėlės,
kuokštelio petražolių,
šlakelio aliejaus,
gabaliuko sviesto,
žiupsnelio maltos raudonosios paprikos,
žiupsnelio juodųjų maltų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Burokine tarka sutarkuojame morkas ir cukiniją, iš kurios prieš tai pašalinam sėklas ir žievę (jeigu reikia).

Į įkaitintą aliejų beriam smulkintą česnaką. Lengvai apkepame. Sudedam morkas. Joms suminkštėjus dedam cukinijas. Apkepame ir paliekame atvėsti.

Dubenyje išplakame kiaušinius su grietinėle bei pipirais, paprika ir druska.

Į cukinijų ir morkų masę beriam smulkintas petražoles, pilam kiaušinių ir grietinėlės plakinį bei beriam tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišome.

Keksiukų formeles patepame sviestu. Pripildome jas tešla.

Kepame apie 35 – 40 min. 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Labai puikus salotų priedas.


Skanaus ir įveiksime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą