2014 m. vasario 22 d., šeštadienis

Žiedinio kopūsto kąsniukai


Puikiai tiko vakarienei šilti, ir ne ką mažiau buvo puikūs vėlyviems pasisėdėjimams kitą dieną.

Žiedinių kopūstų ląsteliena lengvai virškinama, todėl šios daržovės vertinamos kaip puikus dietinis maistas.

Kąsniukams reikės:
1 žiedinio kopūsto,
3 šaukštų miltų,
2 kiaušinių,
5 – 6 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
5 – 6 šaukštų kieto tarkuoto sūrio,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
aliejaus kepimui.

Kopūstą išskirstome žiedynais ir suberiame į verdantį vandenį kelioms minutėms. Apvirusius sudedame į kiaurasamtį ir gerai nuvarviname.

Kiaušinius lengvai išplakame su miltais, druska ir pipirais.

Žiedynus merkiame į kiaušinių ir miltų plakinį ir apvoliojame džiūvėsėliuose, sumaišytuose su sūriu.

Kepame gerai įkaitintame aliejuje iki visos pusės gražiai apskrus. Iškepusius sudedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.

Kąsniukai skaniausi su aštresniu padažu.


Skanaus ir lengvumo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą