2014 m. gegužės 10 d., šeštadienis

Varškinės pynutės


Visada smagu sulaukti nuoširdžių žodžių, o ypač už tai, ką darai ne dėl jų. Bet būti nuoširdžiais, dažnas pamiršta, o gal nemato reikalo tokiu būti. Bet kaip gera, kai tai prisimena.

Nuoširdumas – tokia pati dovana, kaip grožis ir protas.

Pynutėms reikės (12 vnt.):
320 g miltų,
180 g varškės,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
100 ml pieno,
50 ml aliejaus,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
druskos.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio. Baltymą išmaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Supilame pieną, aliejų, įmaišome varškę. Viską gerai išmaišome.

Beriame miltus ir užminkome tešlą.

Tešlą padaliname į 12 vienodų gabaliukų, kurių kiekvieną dar daliname į 3 dalis ir suformuojame apvalias ilgas juosteles. Iš jų supiname kasas.

Pynutes guldome į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Jų viršų patepame trynio ir pieno plakiniu (į trynį įpilame 1 šaukštą pieno ir išmaišome) bei pabarstome perliniu cukrumi.

Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kol pynučių paviršius gražiai paruduoja.


Skanaus ir nuoširdžiai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą