2014 m. birželio 28 d., šeštadienis

Keksas su raudonaisiais serbentais


Šalta vasara... Ir truputėlį tuščiais sodais: braškės nenoksta, obelys nušalo, vos vienas kitas serbentas ant šakų supasi. Bet gal pyragui užteks J

Raudonuosiuose serbentuose vitaminų yra mažiau nei juoduosiuose. Tačiau šios uogos puikiai tinka malšinant troškulį, gerinant apetitą. Taip pat plačiai naudojamos konditerijoje dėl gražios spalvos ir ilgo išsilaikymo.

Keksui reikės:
Sluoksniams:
120 g sviesto,
70 g cukraus,
2 kiaušinių,
140 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
30 g natūralaus jogurto.
Pertepimui:
180 g natūralaus jogurto,
200 ml riebios grietinėlės,
80 g cukraus,
20 g želatinos,
120 – 150 g raudonųjų serbentų.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Supilame jogurtą ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome.

Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 35 min.

Iškepusį ir atvėsusį keksą padaliname į 3 sluoksnius.

Paruošiame kremą pertepimui. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

Dalį serbentų paliekame papuošimui, o likusius užpilame šlakeliu vandens ir pakaitinam su 50 g cukraus. Į karštus serbentus sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome kol jį ištirps. Paliekame atvėsti ir tuomet sumaišome su jogurtu.

Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į serbentų masę. Dedame į šaldytuvą 10 – 15 min.

Kekso sluoksnius pertepame kremu, papuošiame ir laikome šaldytuve kol visiškai sustings.


Skanaus ir kur vasara?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą