2014 m. lapkričio 24 d., pirmadienis

Ukrainietiški barščiai


Atėjo sriubų metas. Šiltų, garuojančių ir tokių savaitgalinių J

Kaip sako patys ukrainiečiai – barščiai tai ne sriuba, tai barščiai.

Barščiams reikės:
apie 500 g jautienos šonkaulių,
4 vidutinio dydžio burokėlių,
1/4 kopūsto galvos,
2 morkų,
1 svogūno,
2 bulvių,
2 pomidorų,
2 skiltelių česnako,
šluotelės petražolių,
2 - 3 lauro lapų,
šlakelio aliejaus,
šlakelio obuolių acto,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos.

Pirmiausia reikia išsivirti jautienos sultinį. Šonkauliukus ant nedidelės ugnies verdame apie 2,5 val.

Neturint galimybės išsivirti naminio sultinio naudojame kokybišką pirktinį.

Smulkiai supjaustome svogūnus, sutarkuojame morkas ir burokėlius.

Nuo pomidorų, pamerkdami juos į karštą vandenį, pašaliname odelę, išvalome sėklas ir smulkiai juos supjaustome.

Aliejuje apkepame svogūnus, suberiame morkas ir burokėlius bei pomidorus. Įpilame acto. Viską troškiname apie 30 min.

Namuose pasigamintą sultinį reiktų perkošti ir įpilti papildomai vandens. Taip pat pasūdyti bei įmesti kelis lauro lapus ir pipirus.

Į sultinį sudedame kubeliais pjaustytas bulves. Po kelių minučių į užkaistą puodą keliauja pjaustytas kopūstas. Verdame apie 30 min.

Keptuvėje ištroškintas daržoves sudedame į puodą, viską gerai išmaišome ir dar paverdame apie 15 min.

Paragaujame, ar nieko netrūksta: cukraus, druskos, pipirų.

Išjungiame ugnį ir suberiame smulkiai traiškytą česnaką. Sriubą reikia palikti uždengus apie 1 val., o tuomet ragauti su česnakinėmis „pampuškomis“.

Prieš ragaujant pabarstome petražolėmis ir pagardiname grietine.


Skanaus ir laikas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą