2015 m. sausio 27 d., antradienis

Česnakinės bandelės


Tokios visur tinkamos. Nors skaniausios ką tik iškeptos.

Česnakas - vienas vertingiausių ir universaliausių maisto produktų pasaulyje. Žinomas kaip vienas seniausių vaistinių augalų, česnakas plačiai pripažįstamas, kaip sveikatą gerinantis produktas.

Bandelėms reikės (12 vnt.):
400 – 420 g miltų,
250 ml pieno,
100 g sviesto,
5 g sausų mielių,
1 šaukšto cukraus,
1 kiaušinio,
4 – 5 skiltelių česnako,
žiupsnelio džiovintų žolelių,
žiupsnelio druskos,

Į puodą pilame pieną, dedame 50 g sviesto, beriame cukrų ir druskos. Pakaitiname iki sviestas ištirps.

Mieles sumaišome su miltais ir suberiame į šiltą pieną. Gerai išmaišome ir paliekame pakilti gerai valandai.

Įdarui susmulkiname česnaką ir sumaišome jį su žolelėmis, druska ir minkštu sviestu.

Pakilusią tešlą padaliname į 12 gabaliukų, kuriuos sudedame į kepimo formą. Kiekvienos bandelės viršuje padarome įpjovą, į kurią įterpiame įdaro. Bandeles aptepame plaktu kiaušiniu.

Kepame apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus ir tinka!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą