2015 m. rugpjūčio 30 d., sekmadienis

Cukinijų keksas su citrina ir rozmarinu


Paskutinis vasaros savaitgalis. Dienos dar šiltos, bet jau naktys... Ir vakarai, kai tik saulė nusileidžia... Tad šis keksas labai tinkamas tokiam orui.

Rozmarino pavadinimas atsirado iš lotyniškų žodžių Ros (rasa, lašas) ir Marinum (jūra). Nuo seno manoma, kad rozmarinui, mėgstančiam augti sausuose ir smėlėtuose saulės kepinamuose pajūriuose, nereikalingas vanduo – esą jam užtenka drėgmės, kurią brizas atneša nuo jūros.

Keksui reikės:
apie 400 g cukinijos (be žievelės ir sėklų),
400 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
180 ml aliejaus,
200 g cukraus,
1 citrinos,
2 – 3 šakelių rozmarino,
druskos,
gabaliuko sviesto.

Burokine tarka sutarkuojame cukiniją ir gerai ją nusunkiame.

Sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir labai smulkiai sukapotu rozmarinu.

Išplakame kiaušinius. Suberiame cukrų ir supilame aliejų. Viską gerai išmaišome ir suberiame nutarkuotą citrinos žievelę ir įspaudžiame sultis. Įmaišome cukiniją.

Dalimis beriame miltų mišinį. Gerai išmaišome.

Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame tešlą. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 50 – 60 min. Tikriname mediniu pagaliuku.


Skanaus ir šaltos naktys!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą