2015 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

Obuolių pyragas su romu


Šis pyragas jau keli metai kepamas ir labai mėgstamas, bet jo nelieka per greitai, tad niekada nespėdavo pozuoti.

Romas – stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš romo spirito, gaunamo rauginant cukrinių nendrių sultis.

Pyragui reikės:
4 – 5 obuolių,
110 – 120 g miltų,
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
150 g cukraus,
120 g sviesto,
2 šaukštų romo,
druskos.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

Šluotele išplakame kiaušinius su cukrumi ir romu. Į masę suberiame miltų mišinį.

Išlydome sviestą, jį šiek tiek atvėsiname ir supilame į tešlą.

Obuolius nulupame, išvalome sėklides ir supjaustome gana stambiais gabaliukais ar riekelėmis. Įmaišome į tešlą.

Kepimo formą ištiesiame popieriumi ir supilame tešlą.

Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min. Tikriname mediniu pagaliuku.

Ištraukus pyragą iš orkaitės, reikia leisti jam pilnai atvėsti.



Skanaus ir per greitai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą