2016 m. vasario 21 d., sekmadienis

Labai šokoladiniai sausainiai


Tikrai labai labai šokoladiniai. Ir jau kepti kelis kartus, nes kažkaip greitai baigiasi. Nėra labai saldūs, kaip gali atrodyti. Ir druska čia puikiai tinka.


Šokoladas su druska, pipirais ar kitais, kartais atrodo, visiškai nederančiais priedais – nėra jokia naujiena, nors stebina dar daugelį. Pasak J. Oliver, druska paryškina šokolado skonį.

Sausainiams reikės (12 – 13 vnt.):
115 g sviesto,
200 g Muscavado cukraus,
2 kiaušinių,
50 g riebios kakavos,
270 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
50 – 70 g juodojo šokolado,
1 šokolado su karamelės įdaru,
stambios druskos.

Sviestą sudedame į gilesnį puodą ir lydome ant nedidelės ugnies. Suberiame Muscavado cukrų, juodąjį šokoladą, kakavą ir viską išmaišome iki vientisos masės.

Puodą nukeliame nuo ugnies ir pastoviai maišant supilame lengvai plaktus kiaušinius. Įderiame druskos.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palengva suberiame į rudą masę. Gerai išmaišome.

Tešlą padaliname į 12 – 13 vienodo dydžio kamuoliukų. Imame vieną kamuoliuką, jį delne išplojame, uždedame gabaliuką šokolado su karamelės įdaru ir užlankstome, kad jo nesimatytų. Dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir lengvai suplojame. Viršų pabarstome stambia druska.

Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 15 min.

Atvėsiname ant grotelių.


Skanaus ir labai labai šokoladiniai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą