2019 m. rugpjūčio 14 d., trečiadienis

Baklažanų ir pomidorų apkepas


Parmigiana di melanzane – mūsų namuose labai dažnas ant pietų ar vakarienės stalo. Ir jau kokius 5 ar daugiau metų. Vasaros metu su šviežiais pomidorais, žiemą – konservuotais.

Apkepui reikės:
1 didesnio ar 2 mažų baklažanų,
apie 500 ml konservuotų pomidorų,
1 mažo svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 rutuliukų mocarelos sūrio,
50-70 g tarkuoto kietojo sūrio,
įvairių prieskoninių žolelių,
druskos,
cukraus,
maltų pipirų.

Baklažanus supjautome plonomis riekelėmis ir lengvai apkepame mažame kiekyje aliejaus.

Į gilesniame puode įkaitintą aliejų beriame smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Jiems lengvai apkepus supilame smulkintus pomidorus, žoleles, cukrų, druską ir pipirus. Lengvai maišant verdame apie 10 min.

Į kepimui skirtą indą pilame dalį padažo, guldome baklažanus, ant viršaus pjaustytos mocarelos riekeles. Sluoksniuojame iki pabaigsime produktus. Viršų užbarstome kietuoju sūriu.

Pašauname į 180 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 30 – 40 min.

Skaniausia viską išdažyti baltos duonos rieke.


Skanaus ir vėl norisi!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą