2022 m. sausio 25 d., antradienis

Trapus aguonų vyniotinis

Keptas jau kelis kartus. Ir prieš šventes, ir po švenčių, kuomet dar lieka aguonų. Kartais jis labai gražiai šypsosi, kartais paviršius lieka visiškai lygus. Suprasi 😊

Pyrago tešlai reikės:

100 g sviesto,

25 g cukraus,

1 kiaušinio,

90 g grietinės,

200 g miltų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

1 citrinos žievelės.

Pyrago įdarui reikės:

120 g maltų aguonų,

50 g cukraus,

1 kiaušinio trynio,

50 g cukatų,

3 – 4 šaukštų pieno.

 

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį. Išsukame dar kartą.

Supilame grietinę, suberiame nutarkuotą citrinos žievelę. Išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame į skystą masę. Užminkome tešlą, kurią palaikome šaltai apie 30 min.

Pasiruošiame įdarą. Aguonas užpilame karštu pienu. Išmaišome. Suberiame cukatus, cukrų, pilame trynį. Masę gerai išmaišome.

Atvėsintą tešlą ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame į stačiakampį. Vienodu sluoksniu paskirstome aguonų įdarą, nuo vienos kraštinės paliekant apie 2 cm be įdaro. Susukame vyniotinį. Paviršių galima patepti plaktu kiaušiniu ir užberti migdolų plokštelių.

Kepame iki 190 0C įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 35 min.

Iškeptą ir atvėsintą galima pabarstyti cukraus pudra.



Skanaus ir šypsomės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą