2022 m. vasario 20 d., sekmadienis

Migdolinės čerpės - Tuiles aux amandes

Pavasaris jau čia pat – laikas stogą keisti. Labai skanūs, smagiai formuojami ir linksmu pavadinimu 😉

Sausainiams reikės:

2 kiaušinių baltymų,

100 g cukraus,

30 g miltų,

50 g migdolų riešutų lapelių,

35 g sviesto,

sviesto ir miltų skardai.

 

Kiaušinių baltymus lengvai išplakame su cukrumi.

Sudedame miltus ir ištirpintą bei atvėsintą sviestą. Viską gerai išmaišome.

Kepimo skardą patepame sviestu ir pabarstome miltais. Šaukštu dedame tešlą ir formuojame blynukus. Paliekame didesnius atstumus, vienu metu kepame po 4-5 sausainius.

Ant suformuotų tešlos blynukų barstome migdolų riešutų lapelius.

Kepame iki 165 0C įkaitintoje orkaitėje, kol sausainio krašteliai lengvai paruduoja.

Iškeptus sausainius suguldome ant kočėlo, stiklainio ar kito paviršiaus, kad įgautų išgaubtą formą.

Laikome sandariai.



Skanaus ir pavasaris čia pat!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą