2010 m. spalio 19 d., antradienis

Kepta cukinija su rudaisiais ryžiai



Labai labai paprasta, labai labai greita, labai labai skanu. Ir čia ne mano vienos nuomonė :). Ypač puikiai tinka rudieji ryžiai, kuriuos pirkau specializuotoje parduotuvėje. Nors kolegė jau buvo išgąsdinus, kad šiuos ryžius virė 4 valandas ir negalėjo valgyti, nes vis buvo kieti. Viskas su tais ryžiais gerai, net labai :).

Ryžiai – vienas labiausiai pasaulyje paplitęs produktas. Jeigu norite maitintis sveikiau, rinkitės ruduosius ryžius, kurių kietas viršutinis lukštas nuvalomas, o sėlenų luobelė lieka. Ruduosiuose ryžiuose gausu eterinių aliejų, tad jie turi malonų kvapą, kuris nėra būdingas baltiems šlifuotiems ryžiams. Japonai, kurie valgo ryžius mažiausiai vieną kartą per dieną, nustatė, kad mirkytuose ruduosiuose ryžiuose prasikala nauja gyvybė, tad tokie grūdai turi dar daugiau naudingų medžiagų.

Patiekalui reikės:
cukinijos,
rudųjų ryžių,
šlakelio saulėgrąžų aliejaus,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio šviežiai maltų pipirų.

Ryžius reikia pamerkti iš vakaro, tuomet jie išverda tikrai greičiau. Ruduosius mirkytus ryžius verdam apie 20 – 30 minučių. Jie neturi sulipti ir išlieka šiek tiek kietesni.

Cukiniją supjaustome šiaudeliais ir beriam į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Paparstom druska ir pipirais. Kepam iki šiaudeliai tampa skaidrūs ir minkšti, bet netampa koše.

Labai tinka švelnus mangų pagardas.


Skanaus ir rinkimės sveikesnį produktą!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą