Puikiai įvertinti mano namuose ir jais, kaip sakoma, galima pamaitinti minią, kas yra labai aktualu artėjant įvairioms šventėms ir progoms. Pats sukimas šiek tiek trunka, bet viską pasiruošus belieka pašauti į orkaitę ir bėgti mėgautis draugų kompanija :).
Senovės Graikijoje tikėjo, kad baklažanai gali privesti prie beprotystės, todėl jie buvo vadinami "beprotybės obuoliais". Anglijoje baklažanus augindavo tik dėl gražios formos ir spalvos, o dėl savo formos jie buvo pavadinti "kiaušinio augalu". Indėnai baklažanus vadindavo "badidžan", tikriausiai iš čia kilo rusiškas ir lietuviškas šios daržovės pavadinimas.
Suktinukams reikės (8 - 10 vnt):
1 baklažano,
1 cukinijos,
100 g fetos tipo sūrio,
5 – 6 saulėje džiovintų pomidorų (gali būti ir aliejuje),
žiupsnelio kieto tarkuoto sūrio,
žiupsnelio druskos,
aliejaus.
1 baklažano,
1 cukinijos,
100 g fetos tipo sūrio,
5 – 6 saulėje džiovintų pomidorų (gali būti ir aliejuje),
žiupsnelio kieto tarkuoto sūrio,
žiupsnelio druskos,
aliejaus.
Baklažaną supjaustome ilgomis juostelėmis. Iš vieno baklažano galima paruošti 8 – 10 juostelių. Jas pabarstome druska ir sudedame vieną ant kitos. Paliekame 20 – 30 min., kol išsiskirs rasa :). Tuomet baklažano juosteles nuplauname ir gerai nusausiname. Dedame į įkaitintą aliejų ir apkepame iš abiejų pusių kol juostelės suminkštės. Iškeptas suguldome ant popierinių servetėlių, kad sugertų riebalus.
Jeigu cukinija jauna, ją taip pat pjaustome juostelėmis, tačiau jeigu ji panaši į kuoką, išsėklinus supjaustome trumpesniais šiaudeliais, kuriuos šiek tiek apkepus suguldome ant popierinių servetėlių šalia baklažanų.
Fetos tipo sūrį supjaustome šiaudeliais.
Saulėje džiovintus pomidorus traukiame iš aliejaus ir daliname į šiaudelius.
Sukam suktinukus. Guldom baklažano juostelę, ant jos guldom cukinijos juostelę arba kelis šiaudelius, šalia sūrio ir pomidoro. Viską atsargiai susukame ir jeigu nesilaiko prismeigiam mediniu pagaliuku.
Suktinukus guldom į indą, pabarstome kietu tarkuotu sūriu ir pašauname į 160 °C įkaitintą orkaitę kokioms 30 minučių.
Prie suktinukų puikiai tinka kuskuso košė. Galima užsidėti ir šaukštelį natūralaus pomidorų padažo, bet tikrai nebūtina :).
Skanaus ir pamaitinkime minią!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą