2010 m. gruodžio 13 d., pirmadienis

Burokėlių mišrainė su lęšiais


Turbūt kiekvienuose namuose žiemos švenčių proga ant stalo dedama mišrainė su burokėliais ar silkė burokėlių pataluose. Bent jau mano tėvų namuose burokėlių mišrainė daroma su pupelėmis, kurios man yra šiek tiek sprangokos, ir raugintais agurkėliais, kurie suteikia patiekalui malonios rūgštelės. O šiemet aš siūlau šiek tiek kitokį, bet nei kiek ne prastesnį, variantą :).

Burokėlis – runkelio giminaitis populiarus Lietuvoje bei Lenkijoje. Tačiau kiti kaimynai šios daržovės valgo daug mažiau, nebent vartoja labai vertinamas burokėlių sultis. Burokėliuose gausu vitaminų, kalio, jodo, geležies, jie gerina žarnyno, inkstų, kepenų, šlapimo pūslės veiklą, šalina iš organizmo sunkiųjų metalų druskas, padeda sergant mažakraujyste, mažina kraujo spaudimą, stiprina kraujagyslių sieneles, odą, nagus, plaukus.

Mišrainei reikės:
2 nedidelių burokėlių,
250 g žaliųjų lęšių,
4 – 5 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
žiupsnelio druskos,
šlakelio aliejaus,
šlakelio balzamiko acto.

Burokėlius išverdame, ataušiname ir supjaustome kubeliais.

Lęšius išverdame ir taip pat ataušiname.

Susmulkintus pomidorus sumaišome su burokėliais ir lęšiais.

Viską pabarstome druska ir pašlakstome aliejumi bei balzamiko actu.

Labai tinka prie žuvytės :).


Skanaus ir pats laikas pradėti galvoti apie šventes!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą