Labai tinka, kai ko nors norisi skaniai ir greitai prie puodelio kavos. Sausainiuose puikiai jaučiasi kokosas, migdolai ir dar kai kas :).
Migdolas yra vaisius. Ant medžio kabantis kaulavaisis panašus į mažą pailgą persiką su kieta žaliai pilka žievele. Kai augalas subręsta, žievelė prasiskečia, viduje yra riešutas.
Sausainiams reikės (apie 35 – 40 vnt.):
4 mažų kiaušinių,
180 g rudojo cukraus,
250 g kokoso drožlių,
3 šaukštų migdolų miltų,
1 šaukšto juodojo romo,
žiupsnelio druskos.
Kiaušinių baltymus, atskirtus nuo trynių, plakame iki putų. Po truputėlį beriame cukrų. Įmaišome romą ir druską.
Trynius lengvai suplakame šakute ir pilam į baltymų masę. Išmaišome.
Suberiam kokoso drožles ir migdolų miltus. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Formuojam sausainius ir dedam į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Pašauname į iki 170 °C įkaitintą orkaitę 25 – 30 min., priklausomai nuo kepinio dydžio. Kuomet paviršius gražiai parusta – traukiame ir atvėsiname skardoje.
Skanaus ir bėgam kaisti kavą!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą