2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Pyragas su obuoliais ir “Rududu”


Nors į orų prognozes grįžta vasara ir labai dideli karščiai, tačiau ruduo jau čia pat ir namai vis dažniau pakvimpa obuolių pyragais.

Kaip teisingai uosti maistą moko ajurvedinės mitybos šalininkai: maistas uostomas ne kišant nosį prie garuojančio puodo, o ranka pavėduojama virš link nosies. Labai panašiai, kaip mokykloje per chemijos pamokas :).

Pyragui reikės:
800 – 900 g obuolių,
1 indelio „Rududu“,
200 g kambario temperatūros sviesto,
70 g šalto sviesto (pyrago viršui),
150 g cukraus,
50 g cukraus (pyrago viršui),
3 kiaušinių,
200 g miltų,
120 g miltų (pyrago viršiui),
50 g migdolų miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
šlakelio pieno,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos.

“Rududu” indelį užpilame karštu vandeniu, kad masė sušiltų ir suminkštėtų.

Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Ant viršaus sukrečiam “Rududu” ir maišome iki obuoliai vienodai pasidengs.

Kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrumi, kiaušiniais, vanilės ekstaktu, pienu ir žiupsneliu druskos.

Sumaišome visus miltus su kepimo milteliais ir suberiam į išsuktą masę. Išmaišome iki vientisos masės.

Iš likusio sviesto, cukraus ir miltų pirštais sutriname trupinius.

Į kepimo popieriumi ištiestą skardą krečiame tešlą. Ant išlyginto jos paviršiaus beriam obuolius, o ant jų trupinius.

Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę gerai valandai iki pyrago paviršius lengvai paruduos, o įbedus medinį pagaliuką, šis liks sausas.


Skanaus ir lai kvepia rudeniu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą