2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Riešutų blynai


Turbūt reiktų gerai pagalvoti, kur nededu riešutų, likusių nuo migdolų pieno gaminimo :). Į pyragą, į duoną skanu, net pirmauja – blynai. Puikus skonis ir būdas panaudoti likučius!

Likučiai – kaimas Šiaulių rajono savivaldybės teritorijoje, Kuršėnų kaimiškojoje seniūnijoje, kuriame 2001 m. duomenimis gyveno 4 žmonės. Kažin, kiek jų šiandien gyvena?

Blynams reikės:
2 kiaušinių,
3 – 4 šaukštų maltų migdolų, likusių po riešutų pieno gaminimo,
3 – 4 šaukštų kokosų grietinėlės,
½ stiklinės pieno,
½ stiklinės vandens,
7 – 8 šaukštų miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio cukraus,
žiupsnelio druskos,
kokosų aliejaus kepimui.

Kiaušinius išsukam su cukrumi, druska ir kokosų grietinėle. Beriam maltus migdolus, pilam pieną ir vandenį. Viską gerai išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriam į tešlą. Išmaišome ir kepam įkaitintam kokosų aliejuje.

Tingiais sekmadieniais ragaujam su trintomis bruknėmis :).


Skanaus ir naudokim likučius!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą