2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

Bulviniai virtinukai


Kaip sako patarlė: visa, kas nauja – tai seniai pamiršta sena. Taip ir su šiais bulviniais virtinukais :). Vėl juos atradau pavarčius J. Oliverio knygas.

Neabejoju, kad net virtuve nesidomintys žino J. Oliverio vardą. Daug įdomių dalykų atradau perskaičius T. Clawson knygą “Verslas pagal Jamie Oliverį”. Vaikinas ne tik puikus virtuvės šefas, bet ir verslininkas, TV žvaigždė, gero maisto šalininkas, įvairių kampanijų dalyvis, socialinis darbuotojas.

Virtinukams reikės:
6 – 8 virtų bulvių (dažniausiai likusių nuo pietų),
1 kiaušinio,
1 – 2 saujų miltų,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Jeigu yra galimybė bulves su lupenomis galima išsikepti orkaitėje, tačiau puikiai tinka ir virtos, likusios nuo pietų :).

Bulves sugrūdame į vienalytę košę. Beriam pipirų, druskos, mušam kiaušinį. Gerai išmaišome. Po truputėlį beriam miltus ir minkome tešlą.

Iš tešlos formuojam ilgą ploną ritinuką, kurį supjaustome nedideliais gabaliukais. Virtinukus guldome ant miltais pabarstytos lėkštės ir keletui minučių dedame į šaldytuvą.


Virtinukus metam į verdantį vandenį ir verdame apie 5 min. arba kol iškils į paviršių. Labai atsargiai nukošiam ir dedam į lėkštę.

Virtinukams tinka įvairūs padažai. Mūsų mėgstamiausias: keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto, pilam grietinėlės ir įdedam šaukštą kitą švelnios gorgoncolos sūrio. Viską išsukam iki vientiso padažo. Maltų juodųjų pipirų, druskos beriam pagal skonį, įmetam šakelę čiobrelio.


Skanaus ir lai sena atgimsta naujai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą