2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Migdoliniai sausainiai



Kartais ima ir prisikaupia šaldytuve kiaušinių baltymų. Greičiausias ir paprasčiausias jų sunaudojimas – morengas. Tačiau šį skanėstą labiau mėgstam braškių sezonu, tad teko baltymus sunaudoti kitam desertui.

Gyvulinės kilmės aminorūgštys, esančios baltyme, yra statybinė medžiaga mūsų raumenims. Kiaušinio baltymas nedirgina virškinamojo trakto sienelės, todėl sėkmingai vartojamas dietinėje mityboje.

Sausainiams reikės (apie 25 vnt.):
500 g migdolų riešutų,
7 kiaušinių baltymų,
200 g cukraus,
0,5 šaukštelio cinamono,
0,5 šaukštelio kardamono,
2 šaukštų migdolų aliejaus,
šlakelio citrinos.

Migdolus susmulkinam virtuviniu kombainu. Į riešutus įmaišome cinamoną ir kardamoną.

Baltymus, po truputėlį pilant cukrų, išplakame iki blizgios standžios masės. Atidedam 3 – 4 šaukštus šaltai. Į likusius baltymus įpilam aliejaus ir dar šiek tiek paplakam.

Atsargiai sumaišome baltymus su riešutais. Masę statome į šaldytuvą 2 val.

Iš šaltos masės formuojam sausainius ir dedam juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Į likusius baltymus įlašinam citrinos sulčių ir lengvai išmaišome. Ant sausainių formuojam baltyminį sluoksnį.

Kepinius pašauname į iki 160 °C įkaitintą orkaitę 30 – 35 min. Atvėsiname orkaitėje.


Skanaus ir baltymai sunaudoti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą