2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

Moliūgų pyragas su grietine ir slyvomis


Vieniems patinka pyragai su daug kremo, kitiems – sausesni. O jeigu namuose du valgytojai, kuriems patinka labai skirtingi desertai – reikia kažką galvoti. Belieka kepti pyragą, kurio sausumą galima paslėpti J.

Ajurveda rekomenduoja moliūgus vartoti esant šaltiems ir drėgniems orams su ghi, migdolais ir nerafinuotu cukrumi – tai sustiprina imunitetą. Moliūgai subalansuoja visas došas – vata, pita ir kapha.

Pyragui reikės:
300 g moliūgo tyrės,
200 g pilno grūdo miltų,
250 g cukraus,
3 kiaušinių,
100 ml natūralaus jogurto,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio malto cinamono,
1 šaukštelio malto muskato,
grietinės,
slyvų.

Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir prieskonius.

Lengvai išplakame kiaušinius, įmaišome cukrų, jogurtą ir moliūgo tyrę.

Sausą mišinį sumaišome su šlapiu ir gerai išmaišome.

Tešlą supilam į kepimo popieriumi ištiestą indą ir pašauname 60 – 70 min. į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Tikrinam mediniu pagaliuku.

Pyrago riekę pateikiame su šaukštu grietinės ir slyvomis.


Skanaus ir balansuokime došas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą