2015 m. liepos 27 d., pirmadienis

Bandelės su šokoladu


Suprantu, kad vasara – ne bandelių kepimo metas, bet lietuviška vasara – labai tinkama J

Vasara šiemet Lietuvoje ne tropinė, o būdinga mūsų kraštams, ir kaip teigia meteorologai, temperatūra artima vidutinei daugiametei.

Bandelėms reikės (10 – 12 vnt.):
100 ml pieno,
50 g sviesto,
50 g cukraus,
2 kiaušinių,
300 g miltų,
1,5 šaukštelio sausų mielių,
druskos,
šokolado.

Šiltame piene ištirpiname sviestą. Suberiame cukrų, druską bei mieles, supilame lengvai išplaktą kiaušinį. Beriame miltus ir užminkome tešlą, kurią paliekame šiltai gerai valandai.

Pakilusią tešlą lengvai perminkome ir iškočiojame ant miltais pabarstyto stalviršio. Stikline išspaudžiame apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dedame po mažą gabaliuką šokolado ir sulenkiame per pusę ir dar kartą per pusę. Prigaminame daug trikampiukų, kuriuos po 3 ar 4 sudedame į keksiukų kepimo formeles. Paliekame pakilti, tuomet patepame kiaušiniu ir pabarstome perliniu cukrumi.


Bandeles kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 min. kol gražiai parus.


Skanaus ir lietuviška vasara!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą