2015 m. liepos 26 d., sekmadienis

Pyragėliai su raudonaisiais serbentais


Šias labai fotogeniškas uogas prisimenu nuo vaikystės, kuomet skindavome jas su pusseserėmis kaime. Arba krūmas buvo labai didelis, arba mes daugiau žaisdavome nei skindavome, bet viskas užtrukdavo ilgiau nei dieną :)


Raudonasis serbentas pirmą kartą literatūroje, kaip gydomasis augalas, paminėtas XIV a. Maistui ši uoga pradėta auginti daug vėliau.

Pyragėliams reikės (12 vnt.):
Pagrindams:
130 g sviesto,
40 g cukraus,
1 kiaušinio,
190 g miltų,
druskos.
Įdarui:
200 – 230 g raudonųjų serbentų,
1 kiaušinio,
3 šaukštų cukraus,
50 ml grietinėlės.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi su druska. Įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome.

Suberiame miltus ir suminkome tešlą, kurią dedame į šaldytuvą kol paruošime įdarą.

Serbentus nuskiname nuo šakelių, nuplauname ir nusausiname.

Išplakame kiaušinį, cukrų ir grietinėlę.

Šaltą tešlą padaliname į 12 gabaliukų, iš kiekvieno jų suformuojame „indelį“, kurį įstatome į kepimo formelę. Gerai prispaudžiame prie sienelių bei dugno ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 7 – 10 min. Ištraukus suberiame uogas ir užpilame po gerą šaukštą plakinio. Kepame apie 15 – 20 min.

Iškepusius pabarstome cukraus pudra ir papuošiame smulkiais raudonėlio lapeliais.


Skanaus ir fotogeniška uoga!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą