2015 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

Cukinijų sriuba su rūkytu lydytu sūriu


Artėja sriubų metas. Na toks, kai sumeti visas esamas daržoves į puodą ir ramu kokioms dviems dienoms J Na dar yra keletas momentų, bet ten jau smulkmenos J

Lydyto sūrio gamybos technologija sukurta Šveicarijoje 1911 m.: kietasis sūris buvo kaitinamas inde, pridedant prieskonių ir vyno.

Sriubai reikės:
250 – 300 g rūkyto lydyto sūrio,
1 mažo svogūno,
2 – 3 morkų,
2 bulvių,
1 mažos arba ½ didelės cukinijos,
apie 1 litrą sultinio,
aliejaus,
prieskoninių žolelių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Pjaustytą svogūną ir morkas pakepiname aliejuje. Geriausia tai daryti tame pačiame puode, kuriame virs sriuba.

Svogūną ir morkas užpilame sultiniu. Sudedame pjaustytas bulves ir cukiniją. Verdame iki daržovės suminkštės.

Nukeliame puodą nuo ugnies ir pertriname išvirusias daržoves. Vėl statome puodą atgal ir suberiame smulkiai pjaustytą sūrį. Kaitiname kol jis bus beveik ištirpęs. Pastoviai maišome.

Įberiame prieskoninių žolelių, pipirų, druskos.


Skanaus ir artėja sriubų metas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą