2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Ruginių miltų sausainiai


Na tokie labai keisto skonio. Bet pusryčiams su kavos puodeliu puikiai tiko.

Iš ką tik sumaltų miltų geriau nieko nekepti – juos reikia 3 – 4 savaites brandinti. Priešingu atveju – duonos tešla menkai kyla, minkštimas labai trupa, o pluta yra šiurkšti ir kieta.

Sausainiams reikės (32 – 35 vnt.)
180 g ruginių miltų,
85 g kvietinių miltų,
180 g varškės,
120 g sviesto,
100 g rudojo šlapio cukraus,
2 – 3 šaukštų sezamo sėklų,
žiupsnelio druskos.

Sumaišome visus miltus su druska ir sezamo sėklomis.

Išsukame kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir varške. Suberiame miltų mišinį. Suminkome tešlą, kurią paliekame šaldytuve 1 – 2 val.

Iškočiojame 5 – 6 mm storio blyną ir puodeliu išspaudžiame apskritimus. Mažesne formele išspaudžiame viduriukus. Ant viršaus galima įspausti perlinio cukraus.

Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 – 8 min.

Atvėsiname ant grotelių.


Skanaus ir pusryčiams!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą