2017 m. liepos 4 d., antradienis

Keksiukai su rabarbarais


Kartais reikia atostogų nuo darbų, rašymo, gaminimo. Noras grįžti visada ateina. Arba ne 😊


Keksiukams reikės (apie 12 vnt.):
100 g sviesto,
150 g cukraus,
3 kiaušinių,
120 g grietinės,
210 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
šlakelio vanilės ekstrakto,
280 – 300 g nuvalytų rabarbarų,
20 g šalto sviesto (trupiniams),
25 g miltų (trupiniams),
15 g cukraus (trupiniams),
1 – 2 šaukštų avižinių dribsnių (trupiniams).

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Po vieną įmušame kiaušinius, supilame grietinę. Gerai išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į skystą masę.

Rabarbarus supjaustome mažais gabaliukais ir įmaišome į tešlą.

Trupiniams sumaišome visus produktus ir triname pirštais iki gausim birią masę.

Keksiukų tešlą paskirstome po formeles, viršų pabarstome trupiniais.

Kepame 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 – 40 min. arba kol įkištas medinis pagaliukas bus sausas.

Galima kepti ir keksą, tik tuomet kepimas truks virš 1 val.


Skanaus ir atostogos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą