2017 m. liepos 9 d., sekmadienis

Rabarbarų uogienė


Labai mėgstame įvairias uogienes ir džemus, kuriuose mažiau cukraus. Tad po pirmo bandymo jau žinau, kam kitais metais bus panaudoti visi sodo rabarbarai.

Uogienei reikės (3 – 4 maži stiklainiukai):
800 – 850 g rabarbarų (nuvalytų),
100 g cukraus,
5 šaukštų medaus,
2 mažų citrinų,
2 šakelių rozmarino.

Rabarbarus supjaustome mažais gabaliukais, užpilame cukrumi ir citrinos sultimis. Viską išmaišome ir paliekame per naktį.

Kitą rytą, nupilame susidariusias sultis į gilesnį puodą, sudedame medų ir kaitiname kol pradeda tirštėti.

Į skystį suberiame rabarbarus, įmetame rozmarino šakeles ir maišant užverdame. Pavirus apie 15 min. ištraukiame rozmariną, o uogienę supilstome į stiklainius.

Laikome šaltai.


Skanaus ir mažiau cukraus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą