2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

Apkepas su grūdėta varške


Toks labai tinkantis tingiems savaitgalio pusryčiams arba lengvai vakarienei, kai visą dieną praskaičius smagią knygą visiškai nesinori ilgai užtrukti virtuvėje, o skubi vėl pasinerti į kulinarijos nusikaltėlio Anthony Bourdain nuotykius :).

Kiek domėjausi, grūdėta varškė - minkšti, nenokinti, baltos spalvos sūrio grūdeliai, pagaminti iš lieso pieno. Sūrio grūdeliai gamybos pabaigoje sumaišomi su grietinėle bei druska.

Apkepui reikės:
400 g grūdėtos varškės,
3 kiaušinių,
3 šaukštų rudojo cukraus,
5 šaukštų manų kruopų,
3 šaukštų miltų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio kokoso drožlių,
gabaliuko sviesto.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

Trynius gerai išsukame su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Beriam manų kruopas, miltus, sumaišytus su kepimo milteliai, krečiam grūdėtą varškę ir vėl viską gerai išmaišome.

Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į masę.

Kepimo formą ištepame sviestu ir atsargiai sukrečiame masę. Viršų pabarstome kokoso drožlėmis.

Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. kol apkepo paviršius gražiai parus ir gal net nusišypsos :).


Skanaus ir gerai kartais patingėti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą