Greičiausiai tai žemaičių blynų artimi giminaičiai. Tačiau žemaičių nesu gyvenime dariusi ir gal tik kokius 5 kartus valgiusi, tai tiksliai ir negaliu pasakyti :). Bet drąsiai galiu teigti, kad tokiu oru tai labai tinkamas maistas.
Geriausias ir seniausias būdas išsaugoti grybų, uogų ar net ir daržovių savybes – džiovinant. Tokiu būdu išgarinamas vanduo, todėl ruošiantis gaminti pakanka norimas gėrybes pamerkti į vandenį. Džiovinti grybai puikiai išsaugo aromatą, uogos – spalvą ir formą.
Blynams reikės (8 – 9 vnt.):
8 – 10 vidutinių bulvių;
1 kiaušinio,
2 – 3 šaukštų miltų,
3 – 4 šaukštų džiūvėsėlių,
2 gerų saujų džiovintų grybų,
1 mažos svogūno galvutės,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio juodųjų maltų pipirų,
gabaliuko sviesto.
Bulves išverdame, šiek tiek atvėsiname ir sutriname ar sumalame iki vientisos masės. Įmušam kiaušinį, beriam miltus, druską ir pipirus. Viską gerai permaišome.
Išmirkusius grybus išverdame, susmulkinam ir apkepam svieste su svogūnu. Pasūdome.
Drėgnais delnais iš bulvių masės formuojam pailgą blyną per visą delną. Dedam šaukštą grybų ir viską gražiai sulipiname, kad grybai nepabėgtų :). Formuojam gražų blyną, kurį apvoliojam džiūvėsėliuose.
Keptus skanaujam su grietinės - sviesto padažiuku, pabarstome krapais.
Skanaus ir vis dar laikomės per šalčius!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą